Vind talent - GOA Publiek

Vind talent

Vind talent

Waar staat GOA Publiek voor?

GOA Publiek (Gemeenschappelijke Opleidings Activiteit) is een maatschappelijk initiatief en opgericht voor en door werkgevers uit de (semi-) publieke sector in Noord-Nederland. Meer informatie over ons als organisatie kun je hier terug vinden.

Bij het opleiden van de BBL medewerker werken we intensief samen met het Alfa College, Noorderpoort, Drenthe College en/of andere MBO instellingen die passende BBL opleidingen aanbieden (de keuze voor de onderwijsinstelling is afhankelijk van het opleidingsaanbod, de vestigingsplaats en de startdata van de opleiding – tevens kan de medewerker zijn of haar voorkeur aangeven).

Leren, werken en ontwikkelen bij uw organisatie?

Leren, werken en ontwikkelen kan plaats vinden op verschillende opleidingsniveaus en in diverse functies. Voorop staan de wensen van uw organisatie en de mogelijkheden die een leer- of traineebaan kan bieden binnen de beschikbare taken. U kunt daarbij altijd gebruik maken van onze kennis en ervaringen op het gebied van Leren en Werken en traineeships, we denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Ik wil meer weten over Leren en Werken in de BBL MBO

Ik wil meer weten over Leren en Ontwikkelen in HBO/WO traineeships

Door ons netwerk (met zowel werkgevers als onderwijs) en onze transparante werkwijze kunnen wij passende kandidaten voorstellen. Daarbij maken wij gebruik van een intensieve selectieprocedure zodat we de kandidaat goed leren kennen. We werken in dit proces samen met verschillende publieke instellingen en organisaties.

Mogelijke functie groepen waarop u een leerling-medewerker kan inzetten
  • Administratieve & secretariële medewerkers
  • Ict & facilitaire medewerkers
  • Sociaal & juridische medewerkers
  • Informatiedienstverlening
  • Logistiek & transportmedewerkers
  • Zorg en welzijn medewerkers
  • Techniek & Automotive

Het belang van het aanbieden van een leerbaan (MBO-niveau)

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Er zijn nieuwe kansen voor jongeren en steeds meer werkgevers bieden kansen aan. Tegelijk is er nog sterk behoefte aan meer baan en opleidingskansen voor de doelgroep die alleen door Leren en Werken een diploma kan behalen, ook wel de lerende medewerkers (MBO BBL).

Door het aanbieden van een leerbaan krijgt u een gemotiveerde jongere in dienst die graag in de praktijk aan het leren is. H/zij is het beste in zijn element in een praktijkgerichte werkomgeving en kan daarin zichzelf het beste ontwikkelen.

Uw organisatie kan tegen betaling van een inleenvergoeding, een langere periode, een medewerker in dienst krijgen die waardevol werk verricht en zich onder begeleiding van een werkbegeleider kwalificeert voor de functie. Uw organisatie heeft de BBL medewerker tijdelijk in dienst, zonder een verplichting tot later. De investering van de inlener is het bieden van een leerbaan en het inhoudelijk begeleiden van de lerende medewerker in zijn/haar werk.

Het belang van het aanbieden van een traineeship (HBO/WO-niveau)

Naast de BBL-medewerkers detacheren wij ook HBO/WO trainees die deelnemen aan een traineeprogramma. De trainee is een recent afgestudeerde HBO/WO-er die voor de start van zijn carrière ervaring op wil doen in de publieke sector en zichzelf optimaal wil ontwikkelen. Uw organisatie kan deelnemen aan het traineeprogramma door een traineeplek aan te bieden; de organisatie en uitvoering van het programma is in samenwerking met meerdere publieke organisaties zoals de gemeente Groningen, gemeente Assen, gemeente Emmen, gemeente Ten Boer, gemeente Stadskanaal en Nijestee.

We werken met diverse opdrachtgevers samen aan Leren, Werken en Ontwikkelen in de publieke sector.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem gerust contact met ons op.

Dit zijn onze partner organisaties