Succesverhalen Archive - GOA Publiek

Succesverhalen

  • Home
  • Succesverhalen
Rob van Gennep

Rob van Gennep

Oud coördinator BBL Assen Drenthe College, Financiële en Secretariële opleidingen

“De BBL-opleiding voor de financiële en secretariële sector begon bescheiden bij het Drenthe College in Assen, maar dankzij de inzet van studenten van GOA Publiekgroeide het uit tot iets moois. De betrokkenheid van het personeel is opmerkelijk en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de studenten, zowel op school als op de werkplek en thuis. De groei van de opleiding is een resultaat waar we trots op zijn, en de rol van GOA is hierbij essentieel. Bedankt voor de goede samenwerking!”

Carin Schothorst

Managementassistente Provincie Groningen, Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie

“Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij de provincie Groningen, eerst als stagiaire bij Facilitaire Zaken en daarna bij BJC, kan ik zeggen dat mijn carrière een positieve wending heeft genomen dankzij de begeleiding van GOA Publiek. Als 45-jarige vrouw met weinig ervaring met computers en systemen was ik een uitdaging voor mijn carrièrecoach, maar dankzij hun ondersteuning slaagde ik. Ik mocht zelfs als managementassistente iemand begeleiden die via GOA Publiek was gedetacheerd, een ervaring waar ik enorm van heb geleerd. Bedankt voor jullie hulp en blijf zo doorgaan!”

Heidi Munneke-Timmer

Heidi Munneke-Timmer

Oud BBL-er Provincie Groningen

“In 2018 benaderde een carrièrecoach van GOA Publiek me voor een vacature op de DIV-afdeling van de gemeente Midden-Groningen, gecombineerd met een BBL-opleiding. Zonder aarzeling begon ik in september 2018 aan de SOD1-opleiding bij Go Opleidingen in Zwolle, terwijl ik ook bij de gemeente begon. Gelukkig slaagde ik in juni 2019 voor alle onderdelen. Bedankt voor de begeleiding en persoonlijke betrokkenheid die me echt geholpen hebben bij mijn carrière.”

Teddy Monninkhof

Teddy Monninkhof

Oud trainee Gemeente Groningen

“Een paar jaar geleden ben ik afgestudeerd en begon mijn eigen onderneming, LEF. Via GOA Publiek deed ik in 2016 een traineeship bij de gemeente Groningen, waar ik me richtte op de verjonging van de organisatie. Dit inspireerde mij om een master Changemanagement te volgen en samen met een andere ondernemer, Thijs de Vries, LEF op te richten. Met LEF dagen we organisaties uit om te veranderen en te innoveren, samen met studenten en starters in een ideeënbrouwerij. Geen standaard baan, maar een groot avontuur!”

Yvonne Zwiep

Yvonne Zwiep

BBL/BPV coördinator Office- en Managementsupport

“Toen ik begon bij Noorderpoort in Groningen, was mijn eerste gedachte ‘???’. Maar na een kennismakingsgesprek met GOA werd dat snel ‘!’! Het is fijn om met hen samen te werken: laagdrempelig, goed benaderbaar en altijd bereid om mee te denken. Ze ondersteunen ons bij het organiseren van evenementen en het begeleiden van studenten op hun BBL-plek. Ik hoop op een voortzetting van onze samenwerking in de komende jaren!”

Ylona Schipper

Ylona Schipper

BBL groenvoorziening, Gemeente Groningen

“Dankzij mijn mentor ben ik bij GOA Publiek beland. Als leerling-hovenier bij Terra Next heb ik verschillende carrièrecoaches gehad, elk met een unieke aanpak maar allemaal even spontaan en motiverend. Bij GOA Publiek voel je je echt op je plek als je leergierig bent. Ze bieden fijne begeleiding en zijn altijd bereikbaar voor vragen. Ze zetten graag dat extra stapje als je de juiste mentaliteit hebt. Kortom, een goede organisatie die echt interesse toont in wie je bent.”

Erica Georgius

Erica Georgius

Team P&O, Provincie Drenthe

“Toen afdeling P&O mij doorverwees naar GOA Publiek voor een leerling afdelingsassistente, was ik in eerste instantie verrast. Maar al snel zag ik de meerwaarde ervan in. Het is prettig om een partij te hebben die vraag en aanbod van leerlingen en werkgevers in de publieke sector in Noord-Nederland bij elkaar brengt. In de loop der jaren heb ik gezien hoe GOA Publiek is geprofessionaliseerd, met meer coaching en trainingen voor leerlingen. Dit is een waardevolle toevoeging aan hun ervaring in het leerbedrijf.”

Milou de Boer en Erwin Bartelds

Milou de Boer en Erwin Bartelds

Provincie Groningen

“Tijdens onze samenwerking met GOA Publiek hebben wij, Erwin Bartelds en Milou de Boer, de enorme toewijding ervaren om leer-werkstudenten te begeleiden. Jullie zijn altijd bereid om mee te denken over het traineeprogramma, wat hopelijk zal leiden tot een mooie, duurzame samenwerking in de toekomst. Het enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn aanstekelijk en worden enorm gewaardeerd. We hopen nog vele jaren met GOA Publiek samen te werken en kijken uit naar alle mooie plannen die in de toekomst op de agenda staan.”

Petra Drent

Petra Drent

Oud BBL Managementassistente, OTP Groningen

“Als Visual Merchandiser bij een modebedrijf begon ik te twijfelen aan mijn baan en oriënteerde ik me op BBL werk-leertrajecten. Mijn competenties sloten goed aan bij een rol als managementassistent, dus na een intake bij verschillende scholen koos ik ervoor om me om te scholen. Bij GOA vond ik niet alleen een werkgever, maar ook mijn carrièrecoach, waar ik mezelf kon ontwikkelen en bijdragen aan evenementen. Na een jaar draaide ik mijn eigen projecten en ontwikkelde ik me meer dan ik had gehoopt, dankzij begeleiding en tips van GOA. Ze hebben me de kans gegeven om breed inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt.”

Lisa Janssen

Trainee gemeente Groningen

“Ik ben begonnen als trainee bij de gemeente Groningen, waar ik me inzet voor gelijke kansen en sociale inclusie, iets wat ik als Socioloog belangrijk vind. Mijn hoofdopdracht is gericht op de positionering van de brugfunctionaris, die een brug vormt tussen ouders, kinderen, wijken en scholen. Als trainee krijg ik ook de kans om andere teams en directies te verkennen. Daarnaast richt de traineeship zich op persoonlijke ontwikkeling, verzorgd door GOA Publiek. Dit omvat onder andere inzichten in mijn persoonlijke impact op anderen op het werk en intervisiegesprekken over uitdagingen zoals de invloed van Corona.”

Robin Ab

Robin Ab

Leerling KCC medewerker

“Na 10 jaar in de horeca te hebben gewerkt, zocht ik naar een nieuwe uitdaging. Op de website van GOA Publiek zag ik de opleiding tot klantcontactcentermedewerker, een nieuw project van Noorderpoort College, Webhelp Groningen en GOA Publiek. Mijn gevoel zei meteen ‘uitdaging’, met veel mogelijkheden tot groei. Hoewel ik vroeger vooroordelen had over het werk als contactcentermedewerker, zie ik het nu heel anders: werkplezier en ontwikkeling staan centraal in dit traject.”

Miranda Kaiser

Leerling Management Assistent

“Dankzij GOA Publiek heb ik de Insights Discovery-training gevolgd, die mijn persoonlijk profiel heeft verrijkt. Het biedt inzicht in je waarde voor het team en je sterke en zwakke punten. Ook heb ik de Powercursus Energiemanagement gevolgd, die je leert hoe je je energie het beste kunt gebruiken gedurende de werkdag. De informele en vertrouwde manier van lesgeven vond ik erg prettig, omdat deze trainingen persoonlijk zijn en je er zo het meeste uit kunt halen. Ik zou de trainingen van GOA aanraden, omdat ze bijdragen aan zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.”

Theo Dijkstra

Gemeentesecretaris gemeente Assen

“Samenwerken met GOA Publiek is voor ons in de gemeente Assen echt een feestje geweest de afgelopen jaren. We maken al geruime tijd gebruik van hun diensten voor de inzet van trainees, en elk jaar mogen we een nieuwe groep verwelkomen. Het is voor ons als organisatie een waar genoegen. De begeleiding bij het vinden van trainees en de ondersteuning gedurende het jaar zijn uitstekend. Dit wordt ook bevestigd door de trainees zelf. Het delen van ervaringen tussen trainees van verschillende organisaties is ook voor hen erg waardevol.”