Trainee inlenen - GOA Publiek

Trainee inlenen

 • Home
 • Trainee inlenen
Trainee inlenen

Talent staat in de startblokken

Het traineeprogramma

De publieke sector kampt met een nijpend tekort aan jong talent en met een grote uitstroom in de komende jaren dreigt de dienstverlening te verslappen. Verjonging is niet langer een luxe, maar een noodzaak. Bij GOA Publiek brengen we dit jonge talent in beeld, klaar om te groeien tot professionals in diverse functies, die zich willen ontwikkelen terwijl ze werken  en klaar staan om als trainees uw organisatie te versterken.

 

Opzet van het traineeprogramma

Recent afgestudeerden van MBO, HBO en universiteiten storten zich bij ons in een een- tot tweejarig boeiend traineeprogramma. Ze werken 32 tot 36 uur per week aan projecten en opdrachten binnen uw organisatie. Daarnaast participeren zij in een inspirerend begeleidingsprogramma van GOA Publiek, dat wekelijks een dagdeel in beslag neemt, gericht op intervisie, workshops, masterclasses en evenementen. We leggen een stevige focus op ontwikkeling, uitwisseling en het opdoen van praktijkervaring. Bovendien nemen ze het initiatief voor bedrijfsbezoeken en werken aan gezamenlijke projecten binnen hun eigen organisaties.

Drie kernpijlers van het programma

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Kennisdeling en netwerkvorming
 • Verkenning van het werkveld

De opdrachten

De trainees duiken in een breed scala aan taken over alle afdelingen van de organisatie, variërend van projecten in het Sociaal Domein en Communicatie tot Planologie en HRM. Deze projecten kunnen uiteenlopen van kleinschalige deelprojecten tot omvangrijke vraagstukken, zoals onderzoek doen, best practices verzamelen en het ontwikkelen van nieuwe beleidsvisies of innovatieve werkmethoden.

Deelnemende organisaties

Diverse toonaangevende instanties zijn al actief betrokken bij ons programma, waaronder:

 • Gemeente Assen
 • Gemeente Groningen
 • Gemeente Westerkwartier
 • Gemeente Het Hogeland
 • Gemeente Borger-Odoorn
 • Gemeente Emmen
 • Gemeente Midden-Drenthe
 • Provincie Drenthe
 • Rechtbank Noord-Nederland

We bieden toegang tot onze workshops voor trainees van alle aangesloten organisaties en organiseren gemengde intervisiegroepen en uitwisselingsdagen. Deze initiatieven bevorderen het delen van ervaringen en het leren van elkaar, wat alle deelnemers voorziet van bredere perspectieven en sterkere samenwerkingsmogelijkheden.

Theo Dijkstra

Gemeentesecretaris gemeente Assen

Het delen van ervaringen tussen trainees van verschillende organisaties is ook voor hen erg waardevol...

Milou de Boer en Erwin Bartelds

Milou de Boer en Erwin Bartelds

Provincie Groningen

Het enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn aanstekelijk en worden enorm gewaardeerd...

Carin Schothorst

Managementassistente Provincie Groningen, Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie

...een ervaring waar ik enorm van heb geleerd. Bedankt voor jullie hulp en blijf zo doorgaan!

Werving en Selectie

Wij bouwen actief relaties op met hogescholen, universiteiten en werkpleinen in de regio en verspreiden onze vacatures via een enthousiast netwerk van ambassadeurs, Noorderlink, onze eigen website, sociale media en diverse vacaturebanken.

Werkgever

Als formele werkgever beheert GOA Publiek alle werkgeversrisico’s, inclusief langdurige ziekte, terwijl we de trainees op onze loonlijst hebben staan en hen persoonlijke begeleiding bieden.

Resultaten

We zijn gericht op het ontwikkelen van jong talent en het creëren van doorstroommogelijkheden binnen de publieke sector. Een indrukwekkende 95% van onze trainees vindt na afloop van het traineeprogramma een vervolgpositie, waarbij de meerderheid binnen de eigen organisatie blijft. Dit onderstreept de effectiviteit en het succes van ons traineeprogramma als strategie voor talentontwikkeling.

Trainee inlenen?

Trainee inlenen