Traineeship

Traineeship – Ontwikkelen en werken (MBO/HBO/WO-niveau) 

Als trainee ben je een recent afgestudeerde MBO/HBO/WO-er en heb je de ambitie om binnen de publieke sector je carrière te starten! In nauwe samenwerking met de Gemeente Groningen, de Gemeente Assen, de Gemeente Haren, de Gemeente Ten Boer, de Gemeente Emmen en Nijestee bieden we het traineeprogramma aan en zijn er ongeveer 40 trainees die dit in meerdere groepen volgen. Als trainee werk je aan een additionele projectopdracht binnen een van de werkdomeinen van een organisatie. Er nemen ook trainees van andere publieke organisaties deel aan het programma.

Als beginnend professional krijg je de kans om te ervaren hoe het is om te werken in de publieke sector en wordt je uitgedaagd om je talenten te laten zien. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door bijvoorbeeld het volgen van trainingen en terugkerende intervisie bijeenkomsten.

https://youtu.be/tXmkD1-9v3g

Wat kan ik verwachten als trainee?

Vanuit GOA Publiek kun je naast het werkgeverschap actieve coaching, begeleiding en intervisie krijgen en trainingen volgen in onderwerpen die gerelateerd zijn aan je persoonlijke ontwikkeling en je functioneren op de werkvloer. Het inhoudelijke programma wordt door de deelnemende organisatie en GOA uitgevoerd en omvat een aantal pijlers waar je mee te maken gaat krijg. Binnen de vier pijlers worden workshops, trainingen, werkbezoeken, intervisie en andere interessante bijeenkomsten georganiseerd (of je gaat deze zelf organiseren). De inlener is in het traineeprogramma de opdrachtgever, biedt een uitdagende werkplek en is deel-uitvoerder van het programma. GOA Publiek kent en werft het talent, is je formele werkgever en is deel-uitvoerder van het programma.

Pijlers

Samengevat kun je het volgende verwachten wanneer je bent aangenomen op de traineefunctie in 2022:

  • Een arbeidscontract van 32-36 uur voor de duur van 10 maanden tot 1 jaar.
  • Een startsalaris waarbij je in korte tijd kan doorgroeien
  • Een passende (additionele) projectopdracht waarin je als trainee kan ontwikkelen en uitblinken
  • Begeleiding in je persoonlijke ontwikkeling, trainingen en intervisie
  • Werkervaring op doen binnen de publieke sector
  • Thema bijeenkomsten bezoeken en zelf organiseren
  • Gebruik maken van het netwerk en in contact komen met andere disciplines
  • Kans op een vervolgbaan doordat je intern kan solliciteren en waardevolle werkervaring hebt opgedaan

Vanuit de eerste vijf groepen trainees bij de Gemeente Groningen heeft meer dan 90% tijdens of direct na het traineeship intern een vervolgbaan gevonden, de overige trainees zijn extern gaan werken; daarmee is het doel om meer passende werkervaring op te doen en jezelf als starter te kunnen ontwikkelen erg succesvol gebleken. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag als trainee aan de slag in de praktijk?

Nieuwsgierig naar de praktijk? De ervaringen en de praktijk door de ogen van een aantal trainees in beeld:

https://youtu.be/XGS6dHRIRPg

https://youtu.be/LF7qWznCrdM

https://youtu.be/KUsR7qbk-ng

https://youtu.be/-0Jc6iFIoSc