Traineeship Groningen 

Op zoek naar een boeiend traineeship? Groningen heeft ze en is een plek waar je zowel kunt werken als jezelf kunt ontwikkelen! GOA Publiek biedt een scala aan mogelijkheden voor traineeships op verschillende niveaus, van MBO tot universitair. Of je nu geïnteresseerd bent in IT, management, onderwijs of binnen de provinciale of gemeentelijke sector wilt werken, bij GOA Publiek vind je de juiste kans om je carrière te starten.

Unieke kans voor het volgen van een traineeship in Groningen

Een traineeship in Groningen biedt een unieke kans om zowel professioneel als persoonlijk te groeien. Hier zijn enkele dingen die je kunt verwachten van een traineeship in deze bruisende stad:

 1. Praktijkervaring: je krijgt de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan binnen een overheidsorganisatie in Groningen. Dit betekent dat je waardevolle praktijkervaring opdoet in een echte werkomgeving.
 2. Ontwikkelingsmogelijkheden: naast het uitvoeren van taken binnen je traineeship, krijg je vaak ook de kans om deel te nemen aan trainingen, workshops en andere leeractiviteiten. Dit stelt je in staat om je vaardigheden verder te ontwikkelen en je kennis te verbreden.
 3. Begeleiding: traineeships omvatten vaak een mentorprogramma waarbij ervaren professionals in de organisatie ondersteuning bieden bij het stellen van doelen, het identificeren van ontwikkelingskansen en het navigeren door het traineeship.
 4. Netwerkmogelijkheden: tijdens je traineeship kom je in contact met verschillende mensen binnen de organisatie en mogelijk ook daarbuiten. Dit biedt je de kans om waardevolle professionele contacten op te bouwen en je netwerk uit te breiden.
 5. Uitdagende projecten: kies je voor een traineeship in provincie Groningen, dan krijg je de kans om jezelf te bewijzen met diverse uitdagende projecten. Van het bevorderen van een rookvrije gemeente tot het versnellen van de energietransitie en het opstellen van inclusief beleid. Hier kun je laten zien wat je in huis hebt.

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een programma ontworpen voor jonge professionals om snel kennis en vaardigheden op te doen binnen een specifieke sector. Gedurende een intensieve periode krijgen deelnemers de kans om praktijkervaring op te doen bij een bedrijf, onder begeleiding van ervaren professionals. Dit biedt niet alleen een waardevolle leerervaring, maar ook toegang tot een uitgebreid netwerk van vakgenoten. In Groningen zijn traineeships via GOA Publiek ideaal voor pas afgestudeerden of starters op de arbeidsmarkt en vormen een uitstekende voorbereiding op een carrière in een (semi) publieke sector, terwijl ze tegelijkertijd de kansen op werk vergroten.

Traineeships in (semi) publieke sector

Traineeships in de semi-publieke sector zijn aangepast aan de unieke behoeften en doelen van organisaties binnen deze sector. Hieronder een traineeship overzicht die vaak worden aangeboden:

Management traineeship 

Een management traineeship in Groningen legt de nadruk op het ontwikkelen van managementvaardigheden die specifiek relevant zijn voor organisaties in de semi-publieke sector. Trainees worden bijvoorbeeld opgeleid om effectief om te gaan met regelgeving, budgettering en stakeholdermanagement in sectoren zoals gezondheidszorg, onderwijs of overheidsinstellingen.

IT traineeship

Een IT traineeship in Groningen binnen de semi-publieke sector traint IT-professionals voor specifieke behoeften binnen overheidsinstellingen, non-profitorganisaties, gezondheidszorg- en onderwijsinstellingen. Het omvat softwareontwikkeling, systeem- en netwerkbeheer, databasemanagement en informatiebeveiliging om hen voor te bereiden op sectorgerelateerde uitdagingen.

Duurzaamheid traineeship

Met de groeiende nadruk op duurzaamheid in de samenleving, bieden veel organisaties in de semi-publieke sector traineeships aan die gericht zijn op duurzaamheidsmanagement. Trainees kunnen bijvoorbeeld worden opgeleid om duurzaamheidsinitiatieven te ontwikkelen en te implementeren binnen ziekenhuizen, gemeenten of onderwijsinstellingen.

Beleids- en bestuurskunde traineeship

Dit traineeship richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van beleidsvorming, bestuurskunde en governance binnen de semi-publieke sector. Trainees kunnen betrokken zijn bij het analyseren van beleidskwesties, het adviseren van besluitvormers en het uitvoeren van evaluaties van overheidsprogramma’s.

Een traineeship via GOA Publiek

Kies je voor een traineeship via GOA Publiek? Dan ben je verzekerd van een plaatsing bij erkende bedrijven of overheidsinstanties in Groningen. Onze carrièrecoaches begeleiden elke trainee tijdens het traject. We detacheren trainees (en BBL-ers) bij overheidsinstanties zoals gemeentes, provincies en onderwijsinstellingen. Na selectie komt de trainee in dienst bij GOA Publiek en starten de werkzaamheden bij de inlener. Je krijgt intensieve begeleiding van zowel je werkgever als de opleidingsinstelling om het beste uit jezelf te halen en je voor te bereiden op je toekomstige carrière in de publieke sector.

Wat kan je verwachten van een traineeship in Groningen?

Als trainee krijg je de mogelijkheid om verschillende afdelingen te verkennen, training en mentorship te ontvangen en betrokken te zijn bij echte projecten, terwijl je profiteert van netwerkmogelijkheden en groeikansen binnen de organisatie.

 • Arbeidscontract van 32-36 uur voor 1 tot 2 jaar.
 • Aantrekkelijk startsalaris met snelle doorgroeimogelijkheden.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals eindejaarsuitkering en vergoedingen.
 • Concrete projectopdracht voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Begeleiding, trainingen en intervisie.
 • Werkervaring opdoen binnen de publieke sector.
 • Themabijeenkomsten en bedrijfsbezoeken voor kennisuitwisseling.
 • Netwerkmogelijkheden en contact met diverse disciplines.

Geïnteresseerd om als trainee aan de slag te gaan? Neem gerust contact op via telefoon of e-mail op info@goapubliek.nl voor meer informatie. Je kunt ook onze vacaturepagina bekijken voor traineeships in Groningen!