Wil jij jezelf verder blijven ontwikkelen? En tegelijkertijd een vliegende start maken bij een gemeente, provincie of andere publieke organisatie en daar écht iets kunnen betekenen? Dan is een traineeship iets voor jou!

Als trainee ben je een recent afgestudeerde MBO/HBO/WO-er. Je bent ambitieus, open-minded en wil graag leren én doen.  De GOA Publiek biedt traineeprogramma’s aan bij diverse publieke organisaties. Zo hebben in de afgelopen jaren meer dan 250 trainees hun loopbaan gestart bij de gemeente Groningen, gemeente Assen, gemeente Westerkwartier, gemeente Tynaarlo, gemeente Het Hogeland, gemeente Emmen, gemeente Stadskanaal, gemeente Borger-Odoorn, de provincie Groningen, de Rechtbank Noord-Nederland, Groningen Bereikbaar, International Welcome Center North en woningbouwcorporatie Nijestee. Gemiddeld werken zo’n 50 trainees via de GOA Publiek bij diverse organisaties.

 

Wat kan je verwachten als trainee?

Als beginnend professional werk je aan een concrete projectopdracht binnen een van de werkdomeinen van een organisatie. Dat kan van alles zijn: van projecten in het sociaal domein (zoals hoe maken we de gemeente rookvrij) tot het ruimtelijk domein (hoe versnellen we de energietransitie) en van beleid (stel een beleidsnotitie op hoe de gemeente meer inclusief werkt) tot concrete uitvoering (het installeren van een kindburgemeester). Je krijgt eigen verantwoordelijkheid maar tegelijkertijd ook goede backup van een ervaren mentor.

Daarnaast volg je een intensief traineeprogramma. Je krijgt de kans om te ervaren hoe het is om te werken in de publieke sector. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door bijvoorbeeld het volgen van trainingen, workshops, coaching, masterclasses en intervisie bijeenkomsten. Daarnaast zetten we ook sterk in op leren van elkaar. Want hoe mooi is het dat je ervaringen kunt delen met trainees die bij een andere organisatie werken? Daar is een hoop te leren! En dus organiseren we netwerkbijeenkomsten, thematafels, bedrijfsbezoeken en vele andere momenten waarin je kennis kunt uitwisselen met andere starters.

Samengevat kun je het volgende verwachten wanneer je bent aangenomen op de traineefunctie in 2024:

  • Een arbeidscontract van 32-36 uur voor de duur van 1 tot 2 jaar.
  • Een goed startsalaris waarbij je in korte tijd kan doorgroeien
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden als eindejaarsuitkering en vergoedingen
  • Een passende en concrete projectopdracht waarin je als trainee kan ontwikkelen en uitblinken
  • Begeleiding in je persoonlijke ontwikkeling, trainingen en intervisie
  • Werkervaring op doen binnen de publieke sector
  • Themabijeenkomsten en bedrijfsbezoeken: leren van elkaar
  • Gebruik maken van het netwerk en in contact komen met andere disciplines
  • Grote kans op een vervolgbaan, doordat je intern kan solliciteren en waardevolle werkervaring hebt opgedaan

Meer dan 95% van de trainees stromen tijdens of direct na het traineeship door, meestal intern, soms juist bij een andere organisatie.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag als trainee aan de slag in de praktijk?