Nieuwe organisaties zien kansen in leerwerkbanen - GOA Publiek

Nieuwe organisaties zien kansen in leerwerkbanen

We hebben de afgelopen maanden nieuwe BBL-ers mogen verwelkomen als leerling-medewerker bij zowel bestaande als bij nieuwe inleners. We hebben ook een aantal nieuwe organisaties mogen verwelkomen. Bij woningcorporatie Acantus uit Veendam is Marcel Tent aan het werk gegaan als facilitair medewerker, hij is vanaf februari gestart met de BBL opleiding facilitair medewerker aan het Alfa College. Bij het RDW in Veendam gaan Patrick Mulder en Wout de Klerk leren en werken als HBO duaal/deeltijd medewerkers in de uitvoering.

Ook bij de Provincie Groningen zijn twee nieuwe BBL-ers gestart; Esmeralda Kenter werkt als secretaresse op het gezamenlijk secretariaat van de afdelingen Wegenbouw en Vaarwegen en Arend Wekema is aan de slag als ICT medewerker op de afdeling IVT.  Bij de Milieudienst is Denny Drent als chauffeur goederenvervoer in opleiding gestart en ook bij het Noorderpoort zijn weer enkele nieuwe jongeren gestart met een leerbaan op de diverse onderwijslocaties. Afgelopen week hebben wij ook bij het UWV drie nieuwe leerling-medewerkers kunnen feliciteren met hun nieuwe leerbaan, fantastisch!

Buiten de regio zijn ook positieve ontwikkelingen gaande; we verwachten begin 2013 bij de Provincie Drenthe en de Gemeente Assen (vijf!) nieuwe leerling-medewerkers te kunnen verwelkomen.

Wij zijn het nieuwe jaar vol positieve energie gestart en gaan de komende maanden ons uiterste best doen om samen met onze inleners nog meer nieuwe kansen te creeeren en te faciliteren.