BBL Opleiding Assen - GOA Publiek

BBL-opleiding Assen

 • Home
 • BBL Opleiding Assen

Talent staat in de startblokken

BBL-opleiding in Assen

Bij GOA Publiek hechten we veel waarde aan ontwikkeling en groei. Daarom bieden we diverse banen en BBL-opleidingen aan in Assen, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn een samenwerkingsverband van publieke organisaties die zich inzetten voor het creëren van ontwikkelingsgerichte posities binnen de publieke sector.

Of je nu aan het begin van je carrière staat of op zoek bent naar een nieuwe BBL-werkplek in Assen, bij GOA Publiek vind je boeiende mogelijkheden om zowel te werken als jezelf verder te ontwikkelen. Ontdek de kansen die wij bieden en zet de volgende stap in je loopbaan met een BBL-opleiding bij GOA Publiek.

Op zoek naar een BBL-opleiding in Assen?

Ben je op zoek naar een BBL-opleiding in Assen? Bij GOA Publiek kun je verschillende BBL-trajecten volgen die werk en studie combineren. Of je nu net van de middelbare school komt en een MBO-2 diploma wilt behalen, of al in het werkveld actief bent en wilt doorgroeien naar HBO-niveau, wij hebben de juiste opties voor jou. Wij werken samen met diverse publieke organisaties in de regio, waardoor we unieke BBL-trajecten en leerplekken in Assen kunnen aanbieden in vakgebieden zoals logistiek, horeca, en transport.

Dankzij deze samenwerkingen kun je praktijkervaring opdoen bij erkende bedrijven en instellingen. Hierdoor krijg je niet alleen theoretische kennis, maar bouw je ook een waardevol netwerk op en ontwikkel je de essentiële vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle loopbaan in de publieke sector.

Drie veelgestelde vragen over werken en leren

1. Welke mogelijkheden zijn er om betaald te werken en te leren?
Er zijn verschillende manieren om tegelijkertijd te werken en te leren met een salaris. Je kunt een stage lopen, deelnemen aan een traineeship, een BBL-opleiding volgen of direct beginnen met werken. Het opdoen van werkervaring is een uitstekende manier om te leren. Niemand beheerst alle taken van een nieuwe baan vanaf dag één, maar door het gewoon te doen, leer je ontzettend veel.

2. Wat is een BBL-opleiding?
Een BBL-opleiding, wat staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg, combineert werken en leren. Tijdens een BBL-opleiding in Assen werk je bij een erkend leerbedrijf en ontvang je salaris. Daarnaast ga je periodiek naar school om je theoretische kennis te vergroten en bij te houden.

3. Welke BBL-opleidingen biedt GOA Publiek aan?
GOA Publiek biedt een breed scala aan BBL-opleidingen in Assen aan, gericht op verschillende semi-publieke sectoren. Deze omvatten zorg, techniek, transport, logistiek, onderwijs, banken en verzekeringen, horeca, en ICT.

De voordelen van een werk-leertraject

➡️ Salaris ontvangen: bij de meeste BBL-opleidingen in Assen krijg je betaald voor zowel je gewerkte uren als je leeruren.

➡️ Begeleiding: je krijgt ondersteuning van ons als opleidingsadviseur, die je door het hele traject begeleidt.

➡️ Nieuwe vaardigheden leren: doordat je tegelijkertijd werkt en leert, ontwikkel je vaardigheden die momenteel relevant zijn. Dit maakt je aantrekkelijker voor werkgevers.

➡️ Mogelijkheden vergroten: het volgen van een BBL-opleiding of een ander werk-leertraject kan je helpen om te groeien in je huidige functie en promotie te maken. Of je kunt je omscholen naar de baan die je altijd al hebt gewild.

➡️ Werkervaring opdoen: veel vacatures vragen om werkervaring. Met een werk-leertraject kun je deze ervaring opdoen.

➡️ Netwerk uitbreiden: tijdens het werken ontmoet je nieuwe mensen, wat handig kan zijn als je ooit op zoek bent naar een nieuwe baan. Misschien krijg je zelfs een interessante nieuwe opdracht aangeboden!

Wat kan ik verwachten als leerling medewerker bij een bbl opleiding?

Als leerling medewerker krijg je intensieve begeleiding van je carrièrecoach. Dit omvat coaching, trainingen en ondersteuning bij je persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Je kunt rekenen op:

 • Een arbeidscontract tot maximaal 32 uur per week.
 • Financiële steun voor schoolkosten en studieboeken.
 • Een erkende MBO/HBO opleiding op een geaccrediteerde leerwerkplek.
 • Begeleiding bij je opleiding en persoonlijke ontwikkeling.
 • Ondersteuning bij het ontwikkelen van je vaardigheden.
 • Toegang tot trainingen en intervisie.
 • Mogelijkheden om werkervaring op te doen en een diploma te behalen.

Wil je tegelijkertijd een opleiding volgen en werken? Dat kan met onze BBL-opleidingen in Assen!

Deze opleidingen zijn ideaal voor iedereen die praktijkervaring wil opdoen terwijl ze leren. We bieden BBL-opleidingen aan in diverse semi-publieke vakgebieden, zodat je een sector kunt kiezen die het beste bij jou past. Hier zijn de vakgebieden waarin je een opleiding kunt volgen:

Logistiek

 • Onderscheid jezelf in het magazijn: verwerf unieke vaardigheden en kennis in de logistieke sector.
 • Coaching gedurende je opleiding: krijg begeleiding en ondersteuning tijdens je leertraject.
 • Leertrajecten met baangarantie: zekerheid van een baan na het afronden van je opleiding.

Transport

 • Ontwikkel jezelf in de transport: leer en werk tegelijkertijd in de transportsector.
 • Coaching gedurende je opleiding: ontvang begeleiding om je opleiding succesvol te voltooien.
 • Leertrajecten met baangarantie: zekerheid van een baan na je opleiding.

Techniek

 • Word operator, monteur of constructiewerker: ontwikkel je technische vaardigheden door te werken en leren tegelijkertijd.
 • Coaching gedurende je opleiding: krijg begeleiding en ondersteuning om je opleiding succesvol af te ronden.
 • Baangarantie: zekerheid van een baan na het voltooien van je opleiding.

Met deze BBL-opleidingen in Assen kun je werken en leren combineren, praktijkervaring opdoen, en ben je verzekerd van een baan na het afronden van je opleiding.

Werken en leren

Werken en leren