Terugblik & samenvatting van het seminar - GOA Publiek

Terugblik & samenvatting van het seminar

Donderdag 14 juni vond het seminar “ BBL-ers? Ja, graag!” plaats in de Witte Zaal van de mediacentrale. De GOA Publiek kan terugkijken op een geslaagde en vooral ook gezellige middag. In totaal zo’n 50 P&O-ers, beleidsmedewerkers, afdelingsmanagers en bestuurders konden luisteren naar de ervaringen van  twee sprekers over het inzetten van jongeren op leerbanen.  Harry Weisbeek, directeur van de praktijkschool de Bolster benadrukte hierbij de samenwerking. Marja Doedens, Clustermanager bij de provincie Groningen, liet een breed scala aan jongeren en hun  specifieke leerpunten de revue passeren.

De Lagerhuisdiscussie bood de kans om de ervaringen rond BBL nog eens verder uit te diepen. Hier werd nogmaals duidelijk dat de verschillen tussen sectoren, maar ook tussen de drijfveren om met BBL-ers een traject in te gaan, een wereld van verschil kunnen maken! Onder warme klanken van de Latin-gitarist bood de borrel een prima gelegenheid om het seminar nog eens  na te spreken of, volgens goed gebruik, het netwerk weer wat verder uit te breiden.

Van de lagerhuisdiscussie is een samenvatting geschreven door BBL secretaresse Thessa Flierman. U kunt de stellingen en de discussie van deze middag dus nog eens rustig nalezen. Lees hier de samenvatting Lagerhuisdebat.

De GOA Publiek dankt de sprekers, de organisatie en vooral alle aanwezigen hartelijk voor de geslaagde middag!

Seminar gemist?
Medio november 2012 wordt er in samenwerking met Noorderlink een proeverij georganiseerd. Wij heten u dan weer van harte welkom!