Traineeship

Traineeship – Ontwikkelen en werken (HBO/WO-niveau) 

Als trainee ben je een recent afgestudeerde HBO/WO-er en heb je de ambitie om binnen de publieke sector je carrière te starten! In nauwe samenwerking met de Gemeente Groningen, de Gemeente Assen, de Gemeente Haren en Gemeente Ten Boer bieden we het traineeprogramma aan en zijn er ongeveer 35 trainees die dit in meerdere groepen volgen. Als trainee werk je aan een additionele projectopdracht binnen een van de werkdomeinen van de Gemeente. Er nemen ook trainees van andere publieke organisaties deel aan het programma.

Als beginnend professional krijg je de kans om te ervaren hoe het is om te werken in de publieke sector en wordt je uitgedaagd om je talenten te laten zien. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door bijvoorbeeld het volgen van trainingen en terugkerende intervisie bijeenkomsten.

Wat kan ik verwachten als trainee?

Je kunt coaching, begeleiding en intervisie krijgen en trainingen volgen in onderwerpen die gerelateerd zijn aan je persoonlijke ontwikkeling en je functioneren op de werkvloer. Het programma omvat een aantal pijlers waar je mee te maken gaat krijg. Binnen de vier pijlers worden workshops, trainingen, werkbezoeken, intervisie en andere interessante bijeenkomsten georganiseerd (of je gaat deze zelf organiseren). De gemeente  is in het traineeprogramma je opdrachtgever, biedt een uitdagende werkervaring en is deel-uitvoerder. GOA Publiek kent en werft het talent, is je formele werkgever en is deel-uitvoerder van het programma.

Pijlers

 

RollenSamengevat kun je het volgende verwachten wanneer je bent aangenomen op de traineefunctie:

  • Een arbeidscontract van 32 uur voor de duur van 10 maanden tot 1 jaar.
  • Een salaris op de startschalen van de CAR UWO of andere CAO
  • Een passende additionele projectopdracht waarin je als trainee kan ontwikkelen en uitblinken
  • Begeleiding in je persoonlijke ontwikkeling, trainingen en intervisie
  • Werkervaring op doen binnen de publieke sector
  • Thema bijeenkomsten bezoeken en zelf organiseren
  • Gebruik maken van het netwerk en in contact komen met andere disciplines
  • Kans op een vervolgbaan doordat je intern kan solliciteren en waardevolle werkervaring hebt opgedaan

Vanuit de eerste vier groepen trainees bij de Gemeente Groningen heeft meer dan 85% tijdens of direct na het traineeship intern een vervolgbaan gevonden, de overige trainees zijn extern gaan werken; daarmee is het doel om meer passende werkervaring op te doen en jezelf als starter te kunnen ontwikkelen erg succesvol gebleken. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag als trainee aan de slag in de praktijk?

Nieuwsgierig naar de praktijk? De ervaringen en de praktijk door de ogen van een aantal trainees in beeld: