Opdrachtgevers - GOA Publiek

Opdrachtgevers

Waar staat GOA Publiek voor?

GOA Publiek (Gezamenlijke Opleidings Activiteit) is opgericht voor en door werkgevers uit de semi-publieke sector in Noord-Nederland. GOA Publiek creëert leerbanen, faciliteert hierin en detacheert lerende BBL-medewerkers of trainees met als doel de kansen voor deze doelgroep te vergroten en de instroom van voldoende gekwalificeerde jonge medewerkers te bevorderen en te borgen.

Het belang van het aanbieden van een leerbaan (MBO-niveau)

Uw organisatie kan tegen betaling van een inleenvergoeding, een langere periode, een medewerker in dienst krijgen die waardevol werk verricht en zich onder begeleiding van een werkbegeleider kwalificeert voor de functie. Uw organisatie heeft de medewerker tijdelijk in dienst, zonder een verplichting tot later. De investering van de inlener is het bieden van een leerbaan en het inhoudelijk begeleiden van de lerende medewerker in zijn/haar werk. Door het aanbieden van een leerbaan bent u maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen en draagt u bij aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid.

Enkele voordelen voor u als inlenende organisatie zijn;

 • U kunt talentvolle BBL-medewerkers inzetten zonder verplichtingen naar de toekomst; GOA Publiek is de formele werkgever
 • U kunt gebruik maken van gunstige inleentarieven en in veel trajecten passende subsidies inzetten
 • Wij ontzorgen door de administratie en registratie van salaris/verlof/subsidies over te nemen
 • De werkgeversrisico’s worden van u overgenomen
 • Er is een vaste leerlingbegeleider die de medewerker en werkbegeleider kan ondersteunen en de voortgang bewaakt
 • GOA Publiek neemt de coördinatie en communicatie naar de school over
 • U bent maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen en draagt bij aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid

Het belang van het aanbieden van een traineeship (HBO/WO-niveau)

Naast BBL-medewerkers detacheren wij ook HBO/WO trainees die deelnemen aan het traineeprogramma Stadstalent. De trainee is een afgestudeerde HBO/WO-er die voor de start van zijn carrière ervaring op wil doen in de publieke sector. Uw organisatie kan deelnemen aan het traineeprogramma door een traineeplek aan te bieden; de organisatie en uitvoering van het programma is in samenwerking met de Gemeente Groningen.

Leren en werken bij uw organisatie?

Leren en werken kan plaats vinden op verschillende opleidingsniveaus en in diverse functies. Voorop staan de wensen van uw organisatie en de mogelijkheden die een leerbaan kan bieden binnen de beschikbare taken. U kunt daarbij altijd gebruik maken van onze kennis en ervaringen op het gebied van leren en werken, we denken graag met u mee over de mogelijkheden. Door ons netwerk en onze transparante werkwijze kunnen wij passende kandidaten voorstellen. Daarbij maken wij gebruik van een intensieve selectieprocedure zodat we de kandidaat goed leren kennen. We werken in dit proces samen met verschillende publieke instellingen en organisaties. Mogelijke functie groepen waarop u een leerling-medewerker kan inzetten;

 • Administratieve & secretariële medewerkers
 • Ict & facilitaire medewerkers
 • Sociaal & juridische medewerkers
 • Informatiedienstverleningmedewerkers
 • Logistiek & transportmedewerkers
 • Zorg en welzijn medewerkers

De leerling-medewerker kunt u inzetten op reguliere werkzaamheden waarbij de werkplek een geschikte leeromgeving biedt.